Numer oferty: StPr/24/0366
WARUNKI PRACY i PŁACY
Miejsce pracy: Mysłowice, powiat: m. Mysłowice, woj: śląskie Zobacz na mapie
Zakres obowiązków: -pobieranie surowców i półproduktów kulinarnych;
-zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych;
-ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi;
-obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna);
-gastronomiczny rozbiór mięsa, owoców morza;
-wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mąki w tym pizzy i makaronów oraz mięsa, drobiu, ryb, owoców morza
-posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń;
-wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych; sporządzanie potraw kuchni śródziemnomorskiej, z naciskiem na kuchnię włoską (tj. dania typu pizza, makarony)
-przygotowanie potraw na przyjęcia okolicznościowe;
-utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy;
-przestrzeganie przepisów bhp i ppoż obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowego
Praca na dwie zmiany 10-18, 12-20 również w dni wolne.
Rodzaj umowy: Umowa o pracę na czas określony
Praca tymczasowa oferowana przez agencję: NIE
Wymiar etatu: 1.0
Liczba godzin pracy w tygodniu: 40.0
Liczba godzin pracy w miesiącu: 160.0
Data rozpoczęcia: 11.09.2024
Wynagrodzenie brutto: od 4 600 PLN
System wynagradzania: Czasowy ze stawką miesięczną
Zawód: kucharz*
Zapewnienie wyżywienia: NIE
Zapewnienie zakwaterowania: NIE
Zatrudnienie od zaraz: NIE
Pracodawca pokrywa koszt przejazdu do Polski: NIE
WYMAGANIA
Wymagania konieczne
Zawody:
- Kucharz* (wymagany staż - lata: 1)
Wykształcenie:
- brak lub niepełne podstawowe
Pozostałe wymagania
Inne wymagania: Doświadczenie min. 1 rok, brak wymagań dot. poziomu wykształcenia
wymagania inne:
-umiejętność oceny jakości produktów,
-zmysł smaku i węchu, zmysł estetyczny
-znajomość różnych technik przygotowania posiłków
-umiejętność opracowywania własnych receptur
-podzielność uwagi
-dobra organizacja pracy
-umiejętność pracy w zespole
-umiejętność pracy pod presją czasu
DANE PRACODAWCY
Pracodawca: kontakt przez PUP
Sposób aplikowania: za pośrednictwem urzędu
Adres: Mikołowska 4a, 41-400 Mysłowice, powiat: m. Mysłowice, woj: śląskie Zobacz na mapie
Osoba do kontaktu: Julia Orlik
Nr telefonu: 322232553
Język aplikacji: polski
Wymagane dokumenty: skierowanie