Numer oferty: StPr/24/0636
WARUNKI PRACY i PŁACY
Miejsce pracy: Moniuszki 25, 41-902 Bytom, powiat: m. Bytom, woj: śląskie Zobacz na mapie
Zakres obowiązków: prowadzenie bieżącego nadzoru sanitarnego nad warunkami produkcji, transportu, przechowywania i sprzedaży żywności oraz warunkami żywienia zbiorowego, pobieranie próbek żywności zgodnie z "Planem pobierania próbek do badania żywności w ramach urzędowej kontroli i monitoringu dla PIS", prowadzenie bieżącego nadzoru sanitarnego nad warunkami zdrowotnymi produkcji i obrotu przedmiotami użytku, materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością, zatwierdzanie i rejestrowanie zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, rozpatrywanie interwencji w sprawie jakości zdrowotnej środków spożywczych lub nieprawidłowości w procesie produkcji i obrotu żywnością, prowadzenie działań w zakresie systemu RASFF, prowadzenie wymaganych rejestrów i ewidencji
Rodzaj umowy: Umowa o pracę w zastępstwie
Praca tymczasowa oferowana przez agencję: NIE
Wymiar etatu: 1.0
Liczba godzin pracy w tygodniu: 40.0
Liczba godzin pracy w miesiącu: 160.0
Data rozpoczęcia: 01.10.2024
Wynagrodzenie brutto: od 6 798 PLN
Opis wynagrodzenia: Praca w godzinach: 07.30 - 15.05
System wynagradzania: Czasowy ze stawką miesięczną
Zawód: technik technologii żywności*
Zapewnienie wyżywienia: NIE
Zapewnienie zakwaterowania: NIE
Zatrudnienie od zaraz: NIE
Pracodawca pokrywa koszt przejazdu do Polski: NIE
WYMAGANIA
Wymagania konieczne
Wykształcenie:
- wyższe (w tym licencjat), kierunek: zdrowie publiczne, technolog żywności, żywienia lub pokrewne
Pozostałe wymagania
Inne wymagania: Wymagania: wykształcenie wyższe na kierunku zdrowie publiczne - dietetyka, technolog żywności, żywienia lub pokrewne. Umiejętność obsługi komputera (znajomość pakietu MS Office). Samodyscyplina i wysokie poczucie odpowiedzialności. Umiejętność pracy w zespole. Komunikatywność. Znajomość przepisów prawnych mających zastosowanie w Państwowej Inspekcji Sanitarnej, tj. ustawa o Państwowej Inspekcji Sanitarnej, kodeks postępowania administracyjnego.
Dodatkowym atutem będzie: doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku, znajomość przepisów związanych z bezpieczeństwem żywności, żywienia, przedmiotów użytku, znajomość języka angielskiego (na poziomie komunikatywnym), doświadczenie w pracy w Systemie Zarządzania Jakością.
DANE PRACODAWCY
Pracodawca: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna
NIP: 6262488276
REGON: 000311929
Krótki opis działalności gospodarczej: Kierowanie w zakresie działalności związanej z ochroną zdrowia, edukacją, kulturą oraz pozostałymi usługami społecznymi,
Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy
Adres: Moniuszki 25, 41-902 Bytom, powiat: m. Bytom, woj: śląskie Zobacz na mapie
Nr telefonu: 32 397-66-13.
E-mail: oks.psse.bytom@sanepid.gov.pl
Język aplikacji: polski
Wymagane dokumenty: dok. aplikacyjne
Informacje dotyczące oferty dostępne pod linkiem:
https://www.gov.pl/web/psse-bytom/stazysta-w-sekcji-higieny-zywnosci-zywienia-i-przedmiotow-uzytku
Aplikacja musi zawierać (dokumenty niezbędne):
CV,
Podanie o przyjęcie do pracy,
Podpisaną klauzulę informacyjną dot. przetwarzania danych osobowych w procesie rekrutacji.
W nadsyłanych dokumentach (CV) prosimy o dopisanie następującej treści:
Na podstawie art. 6, pkt. 1. lit. a. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w zgłoszeniu rekrutacyjnym dla obecnych i przyszłych rekrutacji prowadzonych przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną w Bytomiu z siedzibą w Bytomiu przy ul. Stanisława Moniuszki 25.
Sposób przekazania dokumentów: Preferowane formy kontaktu: osobiście, telefon, e-mail