Numer oferty: StPr/24/0653
WARUNKI PRACY i PŁACY
Miejsce pracy: Pokoju 4a, 43-190 Mikołów, powiat: mikołowski, woj: śląskie Zobacz na mapie
Zakres obowiązków: Edukacja
Planowanie, współpraca z dostawcami, zamawianie i zakup produktów żywnościowych na potrzeby kuchni szkolnej zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
Sprawdzanie zgodności dokonanego zakupu z rachunkiem, fakturą i opisywanie w/w dokumentów.
Racjonalne gospodarowanie środkami pieniężnymi.
Przestrzeganie stawki żywieniowej i jej prawidłowe wykorzystanie.
Przestrzeganie terminów przydatności do spożycia artykułów kupowanych i znajdujących się w magazynie.
Właściwe przechowywanie produktów żywnościowych i zabezpieczenie ich przed zniszczeniem i kradzieżą.
Prowadzenie dokumentacji związanej z funkcjonowaniem magazynu zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie procedurami i przepisami.
Wydawanie kucharce artykułów spożywczych z magazynu i prowadzenie w tym zakresie stosownej dokumentacji zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami.
Dbałość o czystość magazynu żywności i stosowanie przepisów higieniczno-sanitarnych w zakresie przechowywania żywności w magazynie.
Prowadzenie dokumentacji dotyczącej realizowanego Programu Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej.
Praca w programach Vulcan: Magazyn Optivum i Stołówka Optivum.
Do obowiązków należy:
Uzgadnianie z kierownikiem świetlicy, dyrektorem i główną księgową budżetu kuchni szkolnej oraz stawki żywieniowej dla uczniów i pracowników.
Udział w planowaniu tygodniowych jadłospisów we współpracy z kuchnią, kierownikiem świetlicy i pielęgniarką szkolną z uwzględnieniem obowiązujących norm i kaloryczności, sporządzanie ich i terminowe wywieszanie na tablicach ogłoszeń.
Zakup sprzętu, narzędzi, naczyń kuchennych na polecenie kierownika świetlicy lub dyrektora szkoły i sporządzanie w tym zakresie dokumentacji zgodnie z obowiązującymi w szkole procedurami.
Udział w szkoleniach organizowanych przez przełożonych.
W okresie ferii sprzątanie pomieszczeń kuchni.
Wykonywanie innych prac porządkowych związanych z organizacją pracy szkoły.
OKRES ZATRUDNIENIA W PRZYPADKU PRACY NA PODSTAWIE UMOWY:
Umowa o pracę na okres próbny ok. 3 m-ce
MIEJSCE WYKONYWANIA PRACY:
43-190 Mikołów ul. Pokoju 4a
PRACA W DNIACH I GODZINACH:
Pn- pt, godz. 6:30-14:30
Rodzaj umowy: Umowa o pracę na czas określony
Praca tymczasowa oferowana przez agencję: NIE
Wymiar etatu: 1.0
Liczba godzin pracy w tygodniu: 40.0
Data rozpoczęcia: 01.01.2025
Wynagrodzenie brutto: od 4 666 PLN
System wynagradzania: Czasowy ze stawką miesięczną
Zawód: intendent
Zapewnienie wyżywienia: NIE
Zapewnienie zakwaterowania: NIE
Zatrudnienie od zaraz: NIE
Pracodawca pokrywa koszt przejazdu do Polski: NIE
WYMAGANIA
Wymagania konieczne
Wykształcenie:
- średnie zawodowe, gastronomiczne
Pozostałe wymagania
Inne wymagania: Wykształcenie: gastronomiczne średnie zawodowe umożliwiające wykonywanie zadań na stanowisku intendenta-Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych lub pokrewne. Doświadczenie: min. pół roku doświadczenia na stanowisku intendenta. Uprawnienia: pracownicza książeczka zdrowia lub orzeczenie lekarskie poświadczające uprawnienia do pracy w kuchni (z żywnością) lub gotowość do jej wyrobienia.
DANE PRACODAWCY
Pracodawca: Zespół Szkół Nr 2 Specjalnych im. Marii Grzegorzewskiej
NIP: 6351600504
REGON: 276597662
Krótki opis działalności gospodarczej: Działalność wspomagająca edukację
Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy
Adres: Pokoju 4a, 43-190 Mikołów, powiat: mikołowski, woj: śląskie Zobacz na mapie
Osoba do kontaktu: Tadeusz Śliwa
Nr telefonu: 322198061
E-mail: sekretariat@zs2s-mikolow.pl
Język aplikacji: polski
Wymagane dokumenty: CV
Sposób przekazania dokumentów: Preferowane formy kontaktu: osobiście, telefon, e-mail, Termin: Kontakt osobisty po kontakcie telefonicznym celem ustalenia terminu spotkaniaPn-Pt, Godziny : pn-pt, godz. 8-13